vrijdag 20 november 2015

De meerderheid van N-VA, Open Vld en CD&V kon de oppositie gisteren niet overtuigen om hoogdringend een ziek raadslid te vervangen. Het moreel failliet van oppositie

Dat de oppositie het gemeentedecreet niet kent is pijnlijk om vast te stellen. En dat ze zelf de informele regeling van spreekrecht hebben verknoeid door de madame, de kinderen, hun persoonlijke actiegroepen telkens te laten opdraven in wansmakelijke vertoningen, dat ze subsidiegeld gebruiken om petitie's vol te kribbelen, vertellen ze voor de elegantie er niet bij. Meer dan 6 weken hebben ze nodig om een reactie te produceren op een nieuwe vorm van spreekrecht, en dan moet je vaststellen dat ze regels gewoon niet kennen, noch begrijpen. Juridisch onmogelijk.

Het opportunistsch heulen met Vlaams Belang is een andere illustratie van hun moreel verval.Stel dat de volgende keer een raadslid door meer dan een ongeluk onbeschikbaar is (in deze tijden niet moeilijk te bedenken de welke), dan heeft de oppositie volgens hun verzonnen artikel uit het decreet hiermee het perfecte scenario om een meerderheid te breken. Lijkt me weinig democratisch. Maar voor de socialisten en hun trawanten is alles ok. Het valt hen erg moeilijk afscheid te nemen van de macht. 
Die begroting -waar de oppositie trouwens toch niets van begrijpt (oppositie eigen woorden, buiten de raad: nvdr)- komt zowiezo in december terug op de raad. Het nieuwe vervangende raadslid wordt automatisch geïnstalleerd en hupsakee.
Gisterenavond heeft de oppositie een zoveelste veldslagje uitgelokt. We zijn deze strijd niet aangegaan. 


Begroting (nog) niet goedgekeurd na onenigheid in districtsraad
oppositie in moreel verval


http://www.gva.be/cnt/blpsi_01980479/begroting-nog-niet-goedgekeurd-in-districtsraad

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-berchem/meerderheid-stapt-op-begroting-niet-gestemd-a2530764/