dinsdag 17 november 2015

Tot eind november organiseert het districtscollege ontmoetingsmomenten. Het eerste had plaats in de wijk Groenenhoek.

Voor de eerste bijeenkomst, maandag tussen 17 en 19 uur in dienstencentrum De Meere in de Corneel Van Reethstraat, waren een tachtigtal mensen ingeschreven. .In totaal zijn er vier 'wijkapero's'. Tijdens die informele ontmoetingsmomenten kunnen mensen op een ongedwongen manier vragen stellen, zegt districtsvoorzitter Evi Van der Planken (N-VA). Iedereen krijgt een gratis drankje.

"Op vijf infoborden staan telkens de naam en de bevoegdheden van een schepen en zijn of haar belangrijkste projecten. Zo weten de mensen waar we mee bezig zijn", zegt Van der Planken.
"Een wijkapero is geen urenlange sessie of hoorzitting. De twee vorige jaren zijn we ook naar de buurten geweest. Nu koppelen we terug naar wat we met de bezorgdheden van de mensen hebben gedaan. Vragen kunnen aan de bevoegde schepen worden gesteld", zegt de districtsvoorzitter.

Op 16 november is er een wijkapero voor Oud-Berchem in het districtshuis, Grotesteenweg 150. Op 24 november volgt een apero voor de wijk Nieuw Kwartier West in zaal Bergheem in de Lodewijk De Koninckstraat 10-12.

Op 26 november is er een apero voor de wijk Nieuw Kwartier Oost in dienstencentrum De Veldekens, gelegen in de Frans Beckersstraat 31.

Inschrijven voor een van de wijkapero's gebeurt via www.stadindialoog.be/wijkapero. Voor meer info: mail naar wijkoverleg.berchem@stad.antwerpen.be of bel naar 03/338.40.18.