dinsdag 19 januari 2016

41% meer reizigers op de bus 90,91 en 92

"Kiezen is verliezen" luidt het spreekwoord. Het was dan ook geen eenvoudige beslissing om meer dan jaar terug het traject van de bussen 90, 91 en 92 definitief over de Fruithoflaan en de Roderveltlaan te leggen. Hiermee werd definitief afstand gedaan van het traject langs de Berchemboslaan en de Berchemstadionstraat. Enkele jaren geleden was het traject al uit de Frans Beckerstraat weggehaald. De beslissing om ook in te zetten in een verhoogde frequentie in plaats van overal te rijden werd in de praktijk gezet door de drie lijnen 90,91 en 92 over hetzelfde traject te laten lopen en niet op te splitsen. Door de Fruithoflaan volledig op te nemen in het traject kon een grote groep mensen terug bedient worden. De demografische samenstelling van de bewoners uit de Fruithoflaan liet ook vermoeden dat een belangrijke doelgroep van het openbaar vervoer hier woont.

Na één jaar heeft De Lijn de eerste resultaten bekend gemaakt. We zijn dan ook blij dat het traject van de bundel 90 in Berchem 41% meer reizigers heeft. Dit is een laaiend succes. Ook valt op dat senioren zeer intense gebruikers zijn.

Hierop heeft De Lijn besloten om de dienstregeling van lijn 90 uit te breiden en ook 's avonds na 21:00 tot aan Berchem station te rijden en niet langer halt te houden ter hoogte van Boechout. Hierdoor wordt een overstap om tram 15 niet meer nodig. De frequentie in Berchem zal dus 's avonds op een hoger peil komen.

Door een duidelijke keuze te maken voor frequentie en voor de demografische verdeling in ons district is het gebruik van het openbaar vervoer spectaculair gegroeid. Dit pad blijven we volgen.