maandag 10 september 2018

wat veranderden we sinds 2013: De Karmelietenstraat en St Theresiastraat  Over de wijk💬

  Wijk Nieuw kwartier, De Veldekes, Fruithoflaan -extra muros

  De wijk Het Nieuw Kwartier is inderdaad vrij nieuw: hij werd pas na WOII volgebouwd. De wijk grenst aan de Brilschans en haar vroegere militaire functie. Verder zijn er enkele grote hoeves zoals Fruithof en Pulhof. Je vindt nog enkele oude hoevegebouwen om en rond het Rooiplein.
  Haaks hierop trekt de Oogststraat een verbinding tussen De Gevaert en ‘t stad. Ze gaat over in de Berchemboslei, waar Berchem Sport al jaren voetbalt. Het aanpalende Rooi is een groene sportoase. De laatste grote golf van verstedelijking groeide aan het imposante kantorencomplex City Link en de gemoedelijke familiewoonwijk De Veldekes.
  In deze erg gevarieerde wijk, met winkels en woonblokken, villa’s en hoeves, gezinswoningen en kantoren, een markt en een congrescentrum, kan de parkeerdruk hoog oplopen. De basisinfrastructuur van de wijk is goed, op de straatverlichting na: die is einde levensduur. 

  Wat waren de knelpunten in 2013😡  

 • Zeer slecht wegdek met ernstig geluidsoverlast.
 • Geen fietspad de naam waardig; geen veilige voetpaden en zebrapaden.
 • Mismeesterde bomen: gekneld in te kleine boomvakken en beschadigd door aanrijdingen door auto's.
 • Serieuze wortelopdruk van de bomen in de St -Theresiastraat, waardoor de stoep gevaarlijk omhoog stulpte.
 • Zone 30 werd niet nageleefd.
 • Verharde voortuinen.  Sinds 2013 veranderd:😍Karmelietensstraat: zone 30 met fietssuggestiestroken, verkeersdrempels, parkeervakken, groenzone met bomen en voetpaden

kruispunt met St-Theresiastraat: veilige voetpaden, mooie boomvakken en veilige overstekenverhoogd kruispunt met Oogststraat

kruispunt Oogststraat; duidelijk en overzichtelijk